Кисели краставички по гръцки

23/08/2013
Валена
отВаленаНовак
"Кисели краставички като кисели краставички, просто трябва да се консумират с Узо и под сянката на смокиново дърво!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6-7 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 395
  • Преглеждания за месеца619
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • корнишони - 3 кг
  • смокини - смокинови листа
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистените корнишони за 2-3 часа във вода. Отрежете внимателно крайчетата им и подгответе буркани Омния. На дъното на всеки сложете по един смокинов лист.

Подредете краставичките в бурканите възможно най-плътно. На всеки буркан се слага 1 с.л. сол + количество вода до ръба на буркана. Отгоре сложете по още един смокинов лист и затворете плътно бурканите.

Оставете бурканите да отлежават 2-3 дни на светло - саламурата трябва да стане мътна. След този момент преместете бурканите с краставички на хладно. За около 10-тина дни трябва да се избистрят и да са готови за консумация.
подобни рецепти тук

5 10
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Юлия Толева
Юлия Толева
19.10.2013 11:42
Може и да е сполучлива рецептата, но какъв е този копър на снимката - или това са семена на неизвестна мен смокиня :)
2
0
Tanya
Tanya
06.10.2013 15:53
страхотна
2
0
Яна
Яна
24.09.2013 17:46
Това, че няма оцет и захар не пречи. Краставичките стават перфектни - хем кисели, хем хрупкави.
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!