Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Супа от леща»Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)

Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Леща по гръцки - интересен вкус, който трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 2 бр. среден размер
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1/2 глава стар
  • червени чушки - 1 бр.
  • риган - 1 ч.л. пълна сух
  • розмарин - 1 ч.л. пълна
  • лимони - сок на 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата под течаща вода и я сложете в тенджера.

Налейте около 2 литра студена вода и сложете съда да заври. Щом водата кипне, изсипете водата и добавете нова и студена.

Отново сложете съда на котлона да заври.

През това време почистете лука, чушката и моркова. Нарежете ги на ситно и ги прибавете към врящата леща.

Обелете главата стар чесън. Пуснете в супата от леща цели и изчистени скилидки. Варете до пълното сваряване на всички продукти от гозбата.

Ред е да се добавят и гръцките подправки - сух риган и розмарин по една пълна чаена лъжичка. Подправете и със сол на вкус.

Добавете зехтина и сока от половин лимон в супата леща по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: