Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисели краставички по килифарски

Кисели краставички по килифарски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Кисели краставички по килифарски1 / 3
01/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 буркан

Необходими Продукти

  • корнишони - 500 г
  • лук - 3 кръгчета
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бахар - 2 зърна
  • синап - 1 равна ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • оцет - 80 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 7 зърна
  • копър - стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркан сипете бахара, лука, черния пипер, чесъна, дафиновия лист, копъра и синапеното семе. Наредете измитите краставички. Добавете захарта и солта.

След това сипете оцета и допълнете с вода до шийката на буркана. Затворете с капачка и стерилизирайте 5 минути от момента на кипването.

Махнете буркана точно след 5 минути, за да останат хрупкави краставичките.

Посочените продукти са за 1 буркан от 800 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: