Сладоледена торта Венеция

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Сладоледена торта Венеция1 / 2
16/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10 парчета
"Сладоледена торта, която ни пренася в света на божествените летни десерти"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл течна
  • прясно мляко - 100 мл
  • шоколад - 100 г млечен
  • шоколад - 100 г натурален
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа около 80 мл от прясното мляко и ванилията, а в друга купа – останалото от млякото и млечния шоколад, начупен на парченца.

Загрейте и двете купи на водна баня - първата, за да бъде по наситен ароматът на ванилията, а втората - докато се разтопи шоколадът. Бъркайте втората, докато се получи гладка смес.

Разбийте сметаната, докато стане на гъста пяна.

В купата с ванилията сипете 1/3 от сметаната, а останалата сметана - в купата с млечния шоколад. Бъркайте добре и двете смеси.

Направете форма за торта с фолио и изсипете в нея тъмната смес. Сложете бързо формата във фризера.

През това време на водна баня разтопете натуралния шоколад, като бъркате, докато стане гладка маса.

Извадете формата и поръсете пласта с половината от натуралния шоколад. След това изсипете бялата смес като отново сложите формата във фризера, докато и новият пласт се замрази.

Заливайте с останалия натурален шоколад и пак сложете във фризера, докато стане време за слагане на масата.

Преди да го поднесете, обърнете сладкиша в плато и премахнете фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: