Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със солта, постепенно добавяйте захарта и бъркайте до получаване на гъст белтъчен крем.
В тава, постлана с хартия за печене, с помощта на лъжица, разпределете сместа на малки (колкото 1 с.л.) безформени купчинки.
Поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и печете за около 90 минути, като през последните 30 минути се сушат в топлата фурна, оставете да се охладят.
Разбийте сметаната на пухкав крем, една по една натрошете охладените белтъчени топки (целувки) в сметаната и разбъркайте бавно с шпатулата.
Извадете сладоледа от фризера 30 минути, преди да приготвите тортата, за да поомекне, като го начупите на парчета. В блендер смелете бисквитите Орео и го прибавете към сладоледа, разбъркайте внимателно с шпатула.
В форма за торта, постлана със стреч фолио, разпределете половината от сметановия крем. След което разпределете сладоледената смес, без да притискате с лъжицата, и накрая останалата половина сметанов крем.
Завийте формата със сладоледената торта със стреч фолио и поставете във фризера за не по-малко от 6-7 часа.
Отстранете стените на формата, като леко ги затоплите със сешоар, отгоре поръсете леката сладоледена торта с какао, нарежете на парчета и сервирайте.