Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник на рулца

Тиквеник на рулца

Сафие ЕфраимоваСафие Ефраимова
Новак
1411149107
Тиквеник на рулца1 / 3
09/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ние хич не се обиждаме, когато ни нарекат тивеници, защото знаем, че те са ужасно вкусни и неустоими"

Необходими Продукти

  • тиква - около 500 - 600 г настъргана
  • захар - 12 с.л.
  • орехи - 200 г едро смлени
  • олио - 10 - 12 с.л.
  • кори за баница - 8 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам тиквата на едрото ренде. Смилам орехите на по-едро. Вземам една кора и поръсваме с 2 с.л. олио, отгоре поставям втора кора и нея поръсвам с 2 с.л. олио.

Поръсвам обилно с настъргана тиква отгоре ръсим със захар - 3 с.л. и смлените орехи. Завивам на руло и поставям в намазнена тавичка. Така оформям 4 рула.

Нарязвам на парчета и намазвам с олио. Пека в загрята фурна на 220/250 градуса до златисто. Изстиналия тиквеник поръсвам обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сафие Ефраимова
Сафие Ефраимова
Радвам се ,че са ви харесали на нас така много ни харесват
10.04.2016 08:09
Pressy
Pressy
Стават страхотни. Аз ги правя и без пудра захар и пак са хубави.
09.04.2016 16:56