Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пита на рулца

Пита на рулца

ИвелинаИвелина
Чирак
857831711
Пита на рулца
Снимка: Ивелина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Красива и интересна пита на рулца - всеки иска да си откъсне поне едно"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • яйца - 2 бр. (жълтъците се отделят за намазване)
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 350 мл хладка
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разбъркват да станат на каша. Прибавя се 1 с.л. брашно. Залива се с малко хладка вода. Оставя се на топло да шупне.

Белтъците, млякото, олиото и солта се разбъркват добре.

Към сместа се прибавят шупналата мая и останалата вода. Разбъркват се и се замесва меко тесто.

Завива се с кърпа и се оставя да удвои обема си.

Тестото се премесва и се разделя на 4 топки. Разточват се на правоъгълници, мажат се с разтопено масло и две по две се навиват на руло.

Режат се на шайби по 3 см и се редят по показания начин, за да оформим питката.

Питката се маже с разбит с малко водичка жълтък и се пече в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: