Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Мамината локумена баница

Мамината локумена баница

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"От златните ръце на мама - локумена баница чудо"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка фини
  • локум - 2 кутии
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • За сиропа
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 опаковка
  • канела - 2 щипки
  • ром - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и маслото се разбиват, добавя се олиото и накрая брашното с бакпулверът.

Локумът се нарязва на малки парчета. Кората се намазва със сместа, като в единия край по ширина се реди локумът. Навива се на стегнати рула и се слага в правоъгълна тава.

За едно рулце се ползват две кори. Останалата плънка се разпределя равномерно върху баницата.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин. Нарязва се на малки парчета и се оставя се да изстине.

За приготвянето на сиропа е необходимо захарта да се разтвори във водата, след което се слагат ваниловата захар, канелата и ромът.

Ромът е колкото да придаде по-различен аромат на сиропа. Върху изстиналата баница се изсипва топлият сироп.

Сладката баница се оставя една нощ да престои.

Мамината локумена баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: