Начин на приготвяне
Почистете мидите с четка от полепналите по тях водорасли и песъчинки. Ако някои от мидите са счупени или ви се сторят съмнителни, най-добре ги изхвърлете.
След като сте почистили мидите, сложете ги в дълбок съд с вода, така че да ги покрива.
Разбъркайте ги, отцедете и изхвърлете водата. Повторете няколко пъти, докато изхвърлите бистра вода. Накрая отцедете добре мидите.
Сварете ги в подсолена вода.
Счуканият чесън се запържва и след 1-2 минути се залива с бялото вино. Щом закъкри, котлонът се намалява и се добавят мидите и рибата тон.
След 5 минути се добавят нарязаните на ситно домати и магданоз. Готви се още 5 минути. С получения сос се заливат предварително сварените спагети.