Начин на приготвяне
Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им и налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните, да се отделят един от друг.
Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.
Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.
Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.
Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.
Сервирайте охладени!
Съвет: Когато приготвяте макарони на фурна, не жалете млякото и яйцата, в противен случай рискувате вашите макарони на фурна да станат сухи и титлави.
Сочните сладки макарони на фурна с карамелена коричка са готови.
Коментари