Начин на приготвяне
Сваряват се макароните в подсолена вода, отцеждат се и сипваме в намаслена тавичка. Разбъркват се с 1 с.л. олио да не слепват. В купа се разбиват яйцата с 5-6 с.л. кафява захар и ванилията.
Сипва се яйчената смес в топло прясно мляко и се разбърква добре. Сиренето се натрошава, сипва се при макароните и разбъркваме да се смесят продуктите.
Заливаме с яйчено-млечната смес. Печем в загрята фурна 190 градуса, докато стегне заливката, това става за 35-40 минути. Изважда се тавата, поръсваме отгоре с кафява захар и тук-там разпределяме малки парченца масло.
Тавата се връща във фурната и се запича само отгоре, докато се получи хрупкава, златиста, карамелена коричка. Сервираме порция макарони на фурна в чиния. Много е вкусно както топло, така и студено!
Да ви е сладко с тези страхотни Макарони с хрупкава карамелена коричка.