Начин на приготвяне
Ризони или орзо е дребна сушена паста, подобна на зрънца ориз.
Според италианците приличат на ечемик и затова традиционно се казва орзо/орцо (ечемик). Може да се използва в супи, с богат доматен сос или като по-бърз за приготвяне заместител на ориза.
Разбъркваме продуктите за маринатата с нея намазваме пуешките бутчета. Печем ги за около 1:30 - 2:00 часа на 170 градуса в стъклен съд с капак или под фолио.
Когато бутчетата са почти готови, сваряваме пастата според указанията на опаковката.
Изцеждаме от водата и връщаме на котлона.
Прибавяме маслините и сушените домати, малко зехтин и оставяме всичко за минута-две на котлона, докато пастата се овкуси.
Поднасяме пуешкото върху канапе от пастата, като можем да го оставим цяло или да го обезкостим и поднесем на късове.
Орзото с пуешки бутчета е готово.