Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Моцарела с Чесън и Каперси

Моцарела с Чесън и Каперси

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Моцарела с Чесън и Каперси5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Ароматно предястие с моцарела и дъхави билки, поднесете с изискано вино"

Необходими Продукти

  • моцарела - 125 г
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 2 с.л. наситнен
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - на вкус
  • каперси - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моцарелата се нарязва на филийки и се подрежда в чиния, като краищата и се застъпват подобно на домино.

За дресинга: Скилидката чесън, зехтинът, босилекът и лимоновият сок се блендират или пасират в подходящ съд.

Дресингът се подправя със сол и черен пипер и с него се полива моцарелата. Отгоре върху филийките моцарела се разпределят каперсите.

Прибира се за 30 минути в хладилник, за да се охлади и овкуси преди поднасяне.

Така поднесената моцарела е отлично предложение за салата или предястие с любимото ви питие.

Моцарелата с Чесън и Каперси е готова.

С моцарела препоръчваме да опитате още класическата салата Капрезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: