Начин на приготвяне
Накиснете филията бял хляб в прясно мляко, за да омекне. Изстискайте и добавете към каймата.
Сложете още 30 г настърган пармезан, 1 яйце и пресована скилидка чесън. Овкусете с щипка риган и щипка черен пипер.
Омесете каймата, направете малки кюфтенца и приберете в хладилник за няколко часа, за да се овкуси добре.
Охладените кюфтета изпържете за по 3-4 мин на страна и извадете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
В дълбок тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, добавете 2 скилидки чесън и щипка наситнен пресен розмарин.
Пуснете кюфтенцата и полейте с чашка бяло вино. След 3-4 секунди, когато се е изпарил алкохолът, налейте 1 к.ч. зеленчуков бульон и захлупете съда.
Гответе 10 мин на умерен огън. Малко преди да свалите тигана от котлона, добавете маслините и каперсите.
Поднесете кюфтенцата с каперси и маслини със салата по желание!
Да ви е сладко!