Начин на приготвяне
В 100 мл от млякото се разтваря нишестето за пудинга заедно със захарта. Останалото мляко се слага да заври и когато това стане, котлонът се намаля и при разбъркване постепенно се добавя сместа. Бъркането продължава, докато се сгъсти достатъчно.
Сваля се от котлона и започва реденето на тортата.
Ако бисквитите са обикновени и прекалено твърди за бисквитена торта, може предварително да се потапят в растително мляко или компот.
Слага се един ред бисквити и с черпак се разстила от пудинга. Разпределя се отгоре от малиновия мармалад. Следва отново ред бисквити, пудинг и мармалад. Продължава се така до изчерпване на пудинга, като се завършва с ред бисквити и пудинг най-накрая.
Отгоре се украсява с плодовете.
За желирането на плодовете във водата се слага агар-агарът и се разбърква, докато се разтвори. Когато това стане, се слага на котлона и се оставя да заври. След като заври, котлонът се намаля, може да се добави малко захар, и се разбърква, докато се разтвори. Сваля се от котлона.
Когато леко изстине течността, с лъжица се поливат плодовете. Доста бързо започва да стяга при изстиването, затова не трябва да се чака прекалено дълго.
Може да се полеят само плодовете и да им се получи желирана обвивка, когато стегне, или ако има достатъчно от течността, по желание може да се сложи всичката или повече от нея и да се получи цял желиран слой с плодовете.
Когато тортата изстине достатъчно, се слага в хладилника да стегне напълно.