Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гювечета»Гювечета с кашкавал и сирене в микровълнова

Гювечета с кашкавал и сирене в микровълнова

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Гювечета с кашкавал и сирене в микровълнова
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • домати - 1/2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - щипка
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме дъното на гювечето с масло.

Домата нарязваме на тънки кръгчета. Най-отдолу поставяме едно кръгче върху маслото.

Кашкавала нарязваме на парчета, дълги колкото стените на гювечето, и поставяме покрай кръгчето домат.

Върху домата натрошаваме сиренето и поръсваме с чубрицата. Върху него поставяме още едно кръгче домат.

Наливаме малко вода - максимум до 1/4 от гювечето и счупваме едно яйце. Върху него се слагаме 2-3 малки парченца масло.

Жълтъка пробиваме леко с остър нож. Печем до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Правя си редовно,слагам зелена или червена чушка,може печена или сурова,колбас по избор,топено сирене и друго за каквото се сетите.Наистина става много бързо и вкусно. :))))
01.08.2018 15:04
2
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
01.08.2018 13:51
1
Покажи всички подкоментари