Начин на приготвяне
Тиквичките ги измих, нарязах на жулиенчета и подсуших. Разбих 4 яйца в дълбока чиния, в друга смесих универсална панировка с корнфлейкс, сух чесън, черен пипер, сол, брашно и настъргах на ситната част на рендето кашкавал.
Разбърках сместа добре и започна едно пляскане - яйце, смес и нареждане в тавичка с хартия за печене. Да предупредя - не е за нервни домакини. Изисква време и търпение, но стават много хрупкави! Пекох на загрята на макс фурна до зачервяване.
Разядката по средата е приготвена от опушен патладжан или така наречения Али Назик.
2 средно големи патладжана изпекох на котлона, като ги въртях от всички страни. От печенето започват да се опушват и придобиват невероятен аромат.
Ако патладжаните са ви много дебели, може да ги надупчите тук-там. След като се изпекат от всички страни се задушават в тенджерка, след което можете лесно да ги обелите. Цялата горчилка пада с люспата.
Накълцвате ги много на ситно, добавяте цедено мляко. Аз в случая имах заквасена сметана и половин кофичка кисело мляко. Добавих още сол, чесън и зехтин. Всичко това се обърква и се хапва с голяма наслада.
Коментари