Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички с фикс

Кисели краставички с фикс

Кисели краставички с фикс
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ако се чудите каква е точната рецепта за кисели краставички, опитайте тази с фикс - много е лесна"

Необходими Продукти

  • корнишони - 2. 5 кг
  • пикант фикс - 1 пакетче сладко - кисел Dr. Oetker
  • консервант - 1 пакетче Dr. Oetker
  • захар - 150 г
  • оцет - 300 мл от 6%
  • вода - 1750 мл
  • сол - 75 г
  • лук - 200 г
  • черен пипер - 1 - 2 зърна
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме измитите корнишони със солена саламура, а тя е на 1 л вода 75 г сол. Оставяме така да престоят 12-24 часа на хладно място.

След това измиваме. В бурканите разпределяме нарязания лук, копър, черния пипер и бахара.

Нареждаме плътно корнишоните. Смесваме Пикант фикс с водата, оцета и захарта.

Получената марината се слага на огъня и оставяме да ври 3–5 минути, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме консерванта.

Държим на огъня докато сместа заври и докато е още топла заливаме внимателно върху подредените краставички.

Разклащаме буркана и ако е необходимо се долива от маринатата. Затваряме веднага бурканите с капачки и обръщаме с капачката надолу.

След като изстинат съхраняваме на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: