Начин на приготвяне
Заливаме измитите корнишони със солена саламура, а тя е на 1 л вода 75 г сол. Оставяме така да престоят 12-24 часа на хладно място.
След това измиваме. В бурканите разпределяме нарязания лук, копър, черния пипер и бахара.
Нареждаме плътно корнишоните. Смесваме Пикант фикс с водата, оцета и захарта.
Получената марината се слага на огъня и оставяме да ври 3–5 минути, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме консерванта.
Държим на огъня докато сместа заври и докато е още топла заливаме внимателно върху подредените краставички.
Разклащаме буркана и ако е необходимо се долива от маринатата. Затваряме веднага бурканите с капачки и обръщаме с капачката надолу.
След като изстинат съхраняваме на хладно място.