Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Залети кисели краставички

Залети кисели краставички

Залети кисели краставички
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
6
"За тези кисели краставички може да се използват и по-големина краставици, както в случая аз използвах."

Необходими Продукти

  • корнишони - 3 кг дребни краставици
  • черен пипер - 12 зърна
  • кориандър - 12 зърна
  • чесън - 13 скилидки
  • копър
  • гроздова ракия
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам компотени и един по-голям буркан от 1.200. Иначе самата доза е за шест компотени буркана.

Във всеки буркан се слагат 3 зърна черен пипер, 3 зърна кориандър, едно стръкче сух копър, 1 с.л. сол, 2 с.л. гроздова ракия.

Нареждат се измитите краставички. Преваряват се 3 литра вода. Залива се така приготвените краставички.

Бурканите се затварят херметически, разклащат се добре и се обръщат с капачката на долу. Наблюдават се 2 седмици.

За тези кисели краставички може да се използват и по-големина краставици, както в случая аз използвах.

И да ви е вкусно с моите залети кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Без алкохола май е по-добре.
20.02.2023 22:25
Людмила
Людмила
Правя ги без ракията
11.09.2022 22:07
1