Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани кисели краставички

Стерилизирани кисели краставички

редакция:
Стерилизирани кисели краставички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Изпитана и много лесна рецепта за кисели краставички, която ползваме от години и сме много доволни"

Необходими Продукти

  • корнишони - 600 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 50 мл
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • лук - 1/4 глава
  • копър
  • синап - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркана поставяме подправките, нарязваме лука на полумесеци и него също добавяме.

Нареждаме краставичките, слагаме оцета и доливаме с вода до ръба на буркана.

Стерилизираме за 5 минути.

Вадим и охлаждаме.

Продуктите са за един буркан тип Омния от 800 г.

Прочети също за вкусните тайни на киселите краставички или за какво е полезен сока от кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
В някой от бурканите добавям по 2-3 люти чушки,за лека пикантност,който обича разбира се?
09.07.2020 12:51
2
1
Покажи всички подкоментари