Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско със зеленчуци на скара в планината

Свинско със зеленчуци на скара в планината

Свинско със зеленчуци на скара в планината
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • свински врат - 1 кг
  • свински карначета - 600 г
  • свински наденички - 600 г
  • лук - 3 глави
  • тиквички - 2 бр.
  • хляб - 1 бр.
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-вкусните пържолки стават на жар. В планината се започва със събирането на дърва за огъня.

Пали се огън и се загрява скарата. Свинският врат се нарязват на пържоли и се накисват в соев сос от града, за да може да поемат. Преди да се изпекат се овкусяват със сол и черен пипер.

Свинският бут се нарязва на пържоли и се поръсват със сол и черен пипер и от двете страни. Кърначето се нарязва на по-къси парчета и се навива на охлювчета. Наденичките се разделят.

Тиквичките се обелват и нарязват на филийки по дължина. В кутийка (купичка) се посоляват и поливат с малко олио. Объркват се добре.

Лукът се обелва и се реже на дебели кръгчета. Когато жарта е готова и скарата е загряла се намазва с парче лук.

Нарежда се мешаната скара. Следи се готовността им. Месото и зеленчуците се обръщат до готовност. Когато на скарата се освободи място се препича хляб.

Когато огънят не е необходим се гаси. Хапва се топло. Лютеничка би подхождала чудесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: