Начин на приготвяне
Тази свежа домашна лимонада може да приготвите по два начина - с уред (блендер или кухненски робот ) или ръчно.
За първия начин е нужно само да разполовите лимоните, а прасковата да нарежете на едри парчета. Поставят се парчетата плодове в купата на уреда, сипва се захарта и половината вода и се пуска за няколко секунди (6-7) на максимални обороти. Не трябва да смиламе, а само да изстискаме есенциите от плодовете, затова и работим на максимална скорост за малко секунди. Накрая се добавя останалата вода, прецежда се и се сервира с кубчета лед.
Вторият вариант е да нарежете на по-ситно плодовете и да ги засипете съд захарта и половината вода. С удобен прибор намачкайте добре, за да се пусне сокче от лимона, а прасковата и лимоновата кора да разпръснат своя аромат. Оставете така да престои сместа поне 30 минутки и прецедете. Налейте останалата вода, кубчета лед и поднесете веднага.
За свежест по всяко време!
Забележка: Количеството на захарта може да се регулира според вкуса.
Коментари