Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Шарена салата с булгур и тученица

Шарена салата с булгур и тученица

Шарена салата с булгур и тученица
Снимка: Илиана Първанова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • Вариво
  • булгур - 250 г
  • царевица - 1/2 кочан, прясна и млечна
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • Салата
  • домати - 3 бр. средни
  • краставици - 1 бр. голяма
  • тученица - 1 шепа листа
  • магданоз - 1/4 връзка
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • чушки - 3 бр. червени, сурови или печени
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • ябълков оцет - 1 ч.л. домашен
  • маслини
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато водата в тенджерата заври, почистения булгур накисваме за 5 минути и след това го измиваме поне 5 пъти! Във заврялата вода прибавяме шарлана и хималайската сол, а след това и булгура. Разбъркваме и изронваме прясната сурова царевица, за да се свари с него. Заедно се варят 25 минути. Царевицата, сварена с булгура, добавя невероятно нежно сладък вкус и придава хрупкава свежест към варивото.

През това време приготвяме салатата. Нарязваме на ситно доматите, краставицата, магданоза и джоджена.Чушките могат да бъдат сурови или при чувствителен стомах - изпечени и обелени.

Прибавяме листенцата тученица и овкусяваме с шарлана, хималайската сол и домашния ябълков оцет! Разбъркваме зеленчуците и салатата е готова.

Разпределяме охладения булгур и салатата в 3 богати порции! Могат да бъдат поднесени едно до друго в блюдата или разбъркани и украсени с маслини и люти чушлета

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: