Начин на приготвяне
Здравейте, искам да ви споделя една много стара рецепта но пък много вкусна за зимния сезон. Това е пастет от чушки със сирене.
Опичате 10 кг червен пипер, обелете го и хубаво го измийте, за да няма черни ципи по него. След което го смилате в машинката за месо, слагате в подходяща тава вече смеления пипер и го слагате на котлона хубаво да се запържи с олиото, тъй като, знаете, пиперът си пуска вода, тази вода трябва да се изпари, за да може пиперът да се сгъсти.
След като сместа е готова, дърпате от котлона и трошите сиренето, пълните в бурканчета (аз лично предпочитам конфитюрените), запечатвате и заварявате 5 мин за капачка.
Ще се радвам да останете доволни от тази рецепта, тя е подходяща както за мазане на филийка през зимните дни, така и за разядка, когато имате гости.
А зз съм чуквала и яйца през зимата и съм си правила страхотен миш-маш с тази смес.
Да Вие сладко!