Начин на приготвяне
Запържваме скълцания лък в мазнината и прибавяме рендосания морков, надребнения домат и каймата. Когато поомекнат, в сместа се поставяме още зеленчуковия микс, ориза и подправките.
Наливаме близо 700 мл вода. Щом течността се усвои от ориза, сваляме сместа от огъня и я използваме за пълнене на чушките.
Напълнените чушки запушваме с парченца картоф и ги редим в намазнена тава. Наливаме вода, която да стига до половината на продуктите и печем в загрята на фурна.
Щом течността заври, я отстраняваме и заделяме в друг съд. Чушките пък оставяме да придобият приятна коричка.
През това време правим сос. В тенджерка поставяме олио и запържваме брашно на слаб огън. След това го разреждаме със соса от чушките.
Накрая добавяме смес от три разбити жълтъка и двата вида мляко, като това става на тънка струя и при непрекъснато бъркане.
Държим на печката, докато сместа се сгъсти. След това я овкусяваме с подправки и поднасяме към вече готовите чушки.