Начин на приготвяне
Нарязваме на малки кубченца джинджифила.
Джинджифилът е невероятен антиоксидант, мощен предпазител на имунната система! Съдържа калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий, цинк, витамин В и мн. др.
Джинджифиловият чай ускорява процесите на метаболизма и се използва за преодоляване на пристъпи на гадене, както и при стомашни разстройства.
Добавяме и сушеното годжи бери. С гореща вода попарваме съставките. Изчакваме 5 минути и сипваме в три чаши. Подслаждаме с кафявата захар и поднасяме топъл.
Джинджифилът има прекрасен загряващ ефект върху гърлото. Чаят може да се попари многократно, като втория път даже джинджифилът и годжи берито пускат повече цвят и аромат, в сравнение с първия път.
Много ароматен чай, полезен както за зрението, така и за стомаха! Чудесен за зимата!
Чудно Вкусно!