Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ръжено- ечемичени мъфини с годжи бери

Ръжено- ечемичени мъфини с годжи бери

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Ръжено- ечемичени мъфини с годжи бери
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л хлебна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • соево мляко - 1 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • стевия - 100 г (кафява захар)
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ечемичено брашно - 120 г
  • ръжено брашно - 120 г
  • ванилия - 1 прахче
  • годжи бери - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със стевията (с вилица) и към тях се добавят олиото и соевото мляко.

Към брашното се добавят содата, бакпулверът, канелата и се размесват добре. След това се добавят към течните съставки, слага се лимоновият сок и годжи берито и се разбъркват с помощта на шпатула няколко пъти, до получаването на много гъсто кексово тесто.

Метална или силиконова форма за мъфини се намазва с олио и във всяко гнездо се поставя от сместа, пълни се догоре, защото тестото е тежко и не бухва много.

Пече се за 15-20 минути на 220 градуса.

Соевото мляко може да се замени с прясно, а вместо годжи бери може да се използват стафиди. По желание може да се добяват и смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: