Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Суфле»Домашно шоколадово суфле с течен център

Домашно шоколадово суфле с течен център

Домашно шоколадово суфле с течен център
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Шоколадово суфле с течен център - изкушение, на което никой не може да устои."

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г (по избор, предпочита се натурален)
  • масло - 200 г
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 г натурално
  • мазнина - за формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада на парченца и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като разбърквате постоянно до получаване на гладка, хомогенна смес. В отделна купа разбийте яйцата със захарта до пухкава и светла пяна. Постепенно добавете разтопения шоколад, пресятото брашно и какаото, като внимателно разбърквате до пълно смесване на съставките.

Подгответе осем формички с диаметър около 8 см, като ги намажете с масло. По желание поръсете дъното и стените с малко какао — това ще улесни обръщането на суфлетата при сервирането. Разпределете шоколадовата смес равномерно във формичките.

Загрейте фурната до 225°C и печете за около 10 минути — не повече, за да остане вътрешността на суфлето течна и кремообразна.

Поднесете веднага, обърнати върху плоски чинии или директно във формичките, по избор.

Обърнете шоко суфлетата внимателно върху предварително затоплени плоски чинии. Поръсете с пудра захар и декорирайте с пресни плодове — например малини, ягоди или боровинки, които ще освежат вкуса. Добавете топка ванилов сладолед или малко бита сметана за контраст във вкусовете и текстурите.

По желание завършете с листенце прясна мента или капка малинов сос за ефектен финал на шоколадовото суфле с течен център.

Разберете и как се замразява суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: