Начин на приготвяне
Тигровите скариди, ако са замразени, се оставят да се отпуснат.
В дълбок тиган разтопете кравето масло и сложете напълно размразените скариди. Посолете съвсем леко, овкусете със черен пипер и накълцания чесън. Добавете бялото вино. Намалете огъня и сложете капак.
Оставете скаридите да къкрят около 12-15 мин.
Отстранете капака, скаридите са почти готови. Ръснете щипка червен пипер и наситнения пресен копър, раздрусайте тигана с въртеливо движение и махнете от котлона.
Сервирайте скаридите с готов сос по желание - Айоли или лимонов.
Ако не разполагате с купен от магазина, може да си направите сами Айоли:
Сложете в сух буркан:
- 1 ч.ч. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 жълтък на стайна температура
- щипка сол
Разбийте със пасатор. Добавете резен лимон за допълнително овкусяване.
Бон Апети!