Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Вкусни пресни миди с черупка

Вкусни пресни миди с черупка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Вкусни пресни миди с черупка
Снимка: Аника Войт
1 / 4
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Припомняме си летните дни с вкусни пресни миди"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг пресни
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • девесил - 1/2 стрък
  • бяло вино - 200 мл
  • черен пипер на вксу
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първоначално мидите с черупка трябва да се измият хубаво под течаща вода.

С помощта на ръце или малко ножче отрежете мустачките им и огледайте всяка черупка за замърсяване или нещо, което се нуждае от почистване.

Запасете само добре изглеждащи и здрави миди.

На средна сила на котлона сложете достатъчно дълбока тенджера и зехтина в нея.

Щом загрее, добавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте за няколко секунди.

Сега добавете и мидите.

Затворете капака и раздрусвайте тенджерата периодично.

След минута изсипете бялото вино, както и нарязания пресен девесил.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и захлупете капака.

Гответе, докато вкусни пресни миди с черупка не се отворят и са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: