Начин на приготвяне
Плодовете се обелват и нарязват с желаната големина. Сладкарската сметана с пудрата захар се разбиват на сняг.
Желатинът с 4-5 с.л. вода се залива и разбърква. Оставя се да набъбне. На водна баня се стапя и се прибавя към млякото. Млякото се прибавя при непрекъснато бъркане към сметаната.
В 6 високи чаши за вино се слага малко от сметаната и се се редуват плодове, сметана, плодове, сметана и така, докато свършат. С пош се декорират и накрая с плодче по избор.
За добавка и цвят се досетих по-късно. Може по края на чашите, преди да почнат да се пълнят, да се постави по 1-2 лъжички сладко/ топинг от ягоди.
Оставят се в хладилник за поне 2 часа да стегнат.
Коментари