Начин на приготвяне
Запечете лешниците в сух тиган за 4-5 минути, като бъркате непрекъснато. Оставете да се охладят напълно. След това ги смелете в блендер.
В купа смесете оризовото брашно, захарта и смлените ядки. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато получите влажни трохи.
Прибавете фъстъченото масло и яйцето, което предварително сте разбили. Разбъркайте сместа с лъжица.
Застелете тава с хартия за печене или може да използвате еднократни хартиени формички. От сместа оформете топчета с размер на орех. Поставете сладките на разстояние.
Печете здравословните бисквити в загряна фурна на 180 градуса около 20 минути.
Разтопете 50 грама шоколад и малко масло на водна баня и с получената глазура гарнирайте бисквитките, след като се охладят.
Добър апетит!