Разкошно босилеково песто

Разкошно босилеково песто

ЗорицаЗорица
Гуру
988
8k
4k
3k
6
23/11/2018
"Когато искате само най-доброто, трябва да си го направите сами - затова вижте как да се погледите с разкошно босилеково песто"
Приготвяне10 мин.
Готвене4 мин.
Общо14 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 836
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • босилек - 2 шепи пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • бадеми - 2 с.л. сурови
  • пресен лук - 2 с.л. наситнен, по желание
  • зехтин - 1/4 ч.ч. екстра Върджин или повече
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • лайм - сока от 1 лайм или 1/2 лимон
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Босилекът се почиства от стъблата и дръжките и се измива.

В сух тиган се запичат суровите бадеми, след това в хаванче се счукват заедно със скилидката чесън, добавят се нарязаните на ситно пресен лук и листа босилек, зехтинът и пармезанът. Счуква се до получаването на кашичка.

Подправя се със сока от един лайм или от половин лимон, сол и черен пипер на вкус. Може да добавите допълнително зехтин или лимонов сок, ако желаете пестото да бъде по-рядко.

Разбира се може да използвате пасатор или блендер за смилането, но класическото италианско домашно босилеково песто се счуква в специално за целта хаванче, за да се усеща текстурата на съставките.

Съхранява се в затворен съд в хладилник и се консумира в рамките на няколко дни след приготвянето.

Това босилеково песто обикновено се поднася като разядка с препечени брускети.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар