Туршия на Бай Данчо

24/11/2018
"Знаете кой е Бай Данчо, дайте сега да видим и туршията му, че не отказваме вкусни мезета"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 944
  • Преглеждания за месеца18199
  • Преглеждания за седмицата6364
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 3 кг или червени пиперки
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 2 кг
  • целина - 1 връзка
  • марината
  • оцет - 600 г
  • олио - 200 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 400 г
  • бахар
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • аспирин - по 2 бр. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Камбите се почистват от семената и нарязват на едри резени, морковите се режат на кръгчета, карфиолът се нарязва на розички, а листа целина нарязваме на едро.

В голяма тенджера се поставят всички съставки за марината.

Загрява се на котлона, добавят се бахар, черен пипер и дафинов лист - 2-3 бр. Когато се разтопи солта и захарта се сваля и се охлажда леко.

На дъното на всеки буркан поставяме по 2 аспирина, отгоре се нареждат нарязани зеленчуци и заливат с марината.

Затварят се бурканите с капачка и се оставят на хладно. Няколко дни се обръщат нагоре с капачката ежедневно. Да ви е сладка туршията.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар