Начин на приготвяне
В половината мазнина задушете нарязаните лук и 1 домат, докато останат на мазнина. Прибавете каймата, червения пипер, сол на вкус, черен пипер, нарязания магданоз и малко вода.
Задушете при непрекъснато бъркане, докато отново остане на мазнина. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки, нарежете и доматите на тънки филийки.
В правоъгълна тава, намазана с останалото олио, наредете ред домати, следва ред картофи и посолете на вкус. Равномерно разпределете задушената кайма, а върху нея отново ред картофи и ред домати.
Залейте с вода до нивото на картофите и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност на картофите.
Разбийте яйцето, добавете брашното и млякото, разбъркайте до гладка смес и посолете на вкус.
Залейте мусаката със сместа, поръсете с настъргания кашкавал и запичате отново до златисто кафява коричка на кашкавала.
Сочна и много вкусна редена мусака на бай Данчо – готвачът на Тодор Живков.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни изпитани рецепти за мусака като тази вкусна мусака от тиквички или си направи най-пухкавата заливка за твоята мусака.