Морковена салата с мента и риба тон

25/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • моркови - 3 бр.
  • бяла ряпа - 1/4 глава
  • риба тон - 1 консерва в собствен сос, малка (80 г)
  • чушки - 1 бр. червени
  • чушки - 1 бр. жълти
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • мента - 2 с.л. наситнена
  • зехтин - 6 с.л. екстра Върджин
  • пресен лук - 2 стръка наситнен
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • сол - на вкус
  • зелена салата - за подложка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и ряпата се обелват и настъргват в голяма купа на едро ренде, към тях се добавят наситнените магданоз, мента и зелен лук. Добавя се малко сол и се разбърква.

Чушките се почистват от семената и първо се режат на ивички, а след това на много малки кубчета. Прехвърлят се към останалите зеленчуци.

Зехтинът и отцедената риба тон се смесват в блендер или се разбъркват с вилица до хомогенизиране. Ако консервата риба тон е в зехтин, не се добавя допълнително, а само се раздробява рибата, както е със зехтина. Добавя се сокът на един лимон и сместа се прехвърля в салатата.

Всичко се разбърква хубаво и с помощта на купички се разпределя в порционни чинии, върху подложка от зелена салата и гарнирана със стрък мента.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар