Начин на приготвяне
Морковите и ряпата се обелват и настъргват в голяма купа на едро ренде, към тях се добавят наситнените магданоз, мента и зелен лук. Добавя се малко сол и се разбърква.
Чушките се почистват от семената и първо се режат на ивички, а след това на много малки кубчета. Прехвърлят се към останалите зеленчуци.
Зехтинът и отцедената риба тон се смесват в блендер или се разбъркват с вилица до хомогенизиране. Ако консервата риба тон е в зехтин, не се добавя допълнително, а само се раздробява рибата, както е със зехтина. Добавя се сокът на един лимон и сместа се прехвърля в салатата.
Всичко се разбърква хубаво и с помощта на купички се разпределя в порционни чинии, върху подложка от зелена салата и гарнирана със стрък мента.
Добър апетит!