Рачел от дюли

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
211
77
395
3
27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 163
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 1 кг почистени
  • джинджифил - 1 среден корен по желание
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусът на джинджифила обогатява вкуса и аромата на дюлите. Но не всеки харесва характерната за неголютивина. Затова винаги приготвям количества с - и без джинджифил.

Дюлите се нарязват на парчета по около 1.5 см. Джинджифилът се обелва и нарязва на по-малки парченца.

Прави се сироп от захарта и 2 ч.ч. вода.

Добавят се дюлите и джинджифилът и се оставят да врат на умерен огън. Не разбърквайте често и енергично - особено към края, за да не се разкъсат

плодовете.

Когато рачелът се сгъсти, след около 30 мин се добавя лимонтузуто. Ако ще съхранявате рачела от тиква дълго време, трябва да го стерилизирате за малко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар