Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Сладко от тиква-Рачел

Сладко от тиква-Рачел

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сладко от тиква-Рачел
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Тази рецепта я знаем от баба и ще я предадем и на нашите деца, защото държим да запазим кулинарната традиция"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • захар - 4 кг
  • вода - 3 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на тънки филийки, почистват се семките и се бели кората. Измива се и се реже на кубчета с назъбен нож.

Парчетата тикви се слагат слой по слой в тенджера, като помежду им се слага захар.

Оставят се да престоят 2-3 часа. От престояване от тиквата се отделя сок.

След това се добавя вода и се вари, докато тиквите омекнат. Вари се с отворен капак, за да може сокът да се сгъсти.

Вдига се от огъня и се оставя да изстине. По желание сладкото може да се поръси и с орехи.

Рачелът се пълни в средно големи буркани, които се стерилизират 5 мин.

Сладкото от тиква-Рачел е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: