Салата с пържено яйце

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Салата с пържено яйце1 / 2
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • зелена салата - 3 - 4 листа
  • краставица - 1/2 бр.
  • моркови - 1/3 бр.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чери домати - 4 - 5 бр. жълти + 4 - 5 бр. червени
  • сол
  • мазнина - за запържване
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете листата от салатката да се накиснат във вода за 10 минути, докато направите яйцето.

За него загрейте малко мазнина в тигана и запържете от двете страни до готовност за около 2-3 мин., оставете го на страна да изстине.

Нарежете на ситно салатката и я сложете най-отдолу в чинията, отгоре насипете краставицата и моркова, които нарежете на спирала.

Поръсете с нарязания на ситно лук и магданоз, сол и зехтин.

Поднесете заедно с яйцето върху салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: