Начин на приготвяне
Разполовете филето от сьомга и го поставете с кожата надолу в съд за готвене на пара. Поставете лист хартия за печене под филето. Гответе сьомгата на пара за не повече от 8-9 минути. Ако не разполагате със съд с приставка за готвене на пара, пригответе сьомгата на тиган.
Сложете яйцата да се сварят в подсолена вода. За предпочитане е да оставите яйцата по-рохки.
В друг съд сварете зеления боб заедно с щипка сол. Варете фасула за 6-7 мин, за да го запазите хрупкав и свеж.
Отстранете костилките на маслините и ги нарежете на ситно. Смесете ги с киселото мляко в дълбока купа. Добавете зехтин и оцет и разбъркайте дресинга. Прехвърлете сварения зелен фасул в дресинга, посолете и разбъркайте добре.
Обелете сварените яйца, като се стараете да ги запазите цели. Разрежете ги на половина, за да се разтече жълтъкът.
Сервирайте рибната салата, като оформите капане от фасула, накъсайте отгоре сьомгата на едри парчета и поставете в средата разполовеното яйце.