Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата със сьомга

Зеленчукова салата със сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеленчукова салата със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • сьомга - 500 г (филе)
  • моркови - 5 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • ряпа - 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • оцет - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се залива с виното и лимоновия сок. Поръсва се с половината сол и черен пипер и се оставя да ври 5 минути.

Отцежда се и се оставя да изстине. Добавят се бланшираните и нарязани на тънки ивички тиквичка, ряпа и моркови.

От оцета, останалите черен пипер и сол и нарязания на ситно зелен лук се приготвя дресинг и с него се залива салатата.

Разбърква се добре и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: