Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържоли с пармезан

Мариновани свински пържоли с пармезан

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Мариновани свински пържоли с пармезан
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Запомнете, мъжете не се преследват, приготвят се мариновани свински пържоли с пармезан и те сами идват"

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг.
  • соев сос
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • пармезан - 100 г настърган
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържоли, дебели около сантиметър и половина. Пържолите се нацепват с нож леко като мрежа. Слагат се в купа.

Добавя се сол. Лукът се почиства и нарязва на полукръгчета. Добавя се към пържолите. Лимонът се изстисква. Към пържолите се добавят лимоновият сок и соев сос. Всичко се обърква добре.

Оставят се в маринатата поне за 2 часа. В тиган се слага олио да загрее. Свинските пържоли се пържат и от двете страни, като не трябва да се препържват прекалено, за да не стават много сухи.

Непосредствено след изкарването им от тигана, се поръсват с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: