Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с праз по селски

Свинско с праз по селски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско с праз по селски
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако свинското е домашно, а празът - от градината - най-вкусно става"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 4 стръка
  • чушки - 3 бр. червени
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 100 мл топла
  • сол - на вкус
  • люти чушлета - 2 бр. сухи червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, измийте и ги подсушете.

Нагрейте олиото и добавете подсушеното месо, поръсете с черен пипер на вкус и запържете до златисто кафяв цвят на месото.

Налейте виното и оставете ястието да ври на умерен огън, докато се изпари виното и остане на мазнина. През това време, почистете и нарежете праза на по едри парчета, а чушките - на тънки ленти.

Прибавете зеленчука към задушеното свинско заедно с топлата вода и лютите чушлета, задушете до омекването му.

Посолете на вкус и разбъркайте, насладете се на вкусното българско ястие свинско с праз по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дядо Юли
Дядо Юли
Вкусотийка! Ако добавите и червено пиперче и чубричка - става супер! А, докато се готви, задължително се пие и чаша вино!
27.10.2024 18:44
1
Анонимен
Анонимен
Просто, лесни и много вкусно!
30.12.2023 11:08
Христо Славейков
Христо Славейков
Простичките селски гозби са винаги най-вкусни!!!
30.10.2022 19:00
5