gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Бананов крем без яйца

Бананов крем без яйца

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1982k5548432
Бананов крем без яйца
Снимка: Галя Николова
1 / 4
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Гостите няма да си тръгнат, докато не им дадете по още един бананов крем без яйца за десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша.

Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври, дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете разтвореното нишесте с 1/2 кафена чаша студено прясно мляко.

Бъркайте за да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък.

Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато, докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.

След като изстине, кремът ще се сгъсти допълнително. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.

Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран.

За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: