Начин на приготвяне
Пригответе сместа за любимия крем карамел, като разбийте яйцата, малка част от захарта, ванилията и прясното мляко в купа.
Направете пюре от половин банан, може просто да го намачкате. Прибавете го към сместа и отново разбъркайте.
Отделно добавете захар в съд за карамелизирането и го позиционирайте на котлона заедно с малко вода на ниска температура, докато се получи златист карамел.
Добавената вода не трябва да разтваря захарта, а просто да я намокри, но без да става сиропче. Просто използвайте супена или чаена лъжица, като добавяте водата - 2-3 ч.л. биха били достатъчни.
Разпределете карамела на дъното на формичките за крем карамел и долейте съдчетата с яйченената смес. Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат кафеникава коричка отгоре. Печете около час на 140-150 градуса, или докато десертът с яйца придобие апетитен вид.
Банановия крем карамел сервирайте в чинийка и декорирайте с банан или друго по ваш избор.