Начин на приготвяне
Сваряваме картофите в подсолена вода. Като са хубаво сварени ги обелваме и намачкваме.
Киселото мляко и яйцето разбиваме в купа, и добавяме към картофите. Накрая към всичко добавяме едро настъргано сирене с подправките на вкус .
Разбъркваме всичко хубаво и започваме да правим топчета, които аз овалвах в галета както се овалва във брашно, не съм я разтваряла, както пише на пакета, след това сплескваме във формата на кюфте.
В тава се постила хартия за печене и се намазва с разтопено масло или олио, кой каквото има под ръка.
Слагаме вече оформените картофени кюфтета в тавата и отгоре слагаме отново малко мазнина.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като станат златисти отгоре се обръщат от другата страна и се запичат отново.
Вървят много с чеснов сос.