Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете до пълна готовност. Още топли ги обелете и пасирайте.
Нарежете стръковете лук на ситно. Нарежете шунката и топеното сирене на малки парченца. Добавете всичко към картофите.
Чукнете яйцата, овкусете със сол и чубрица. Омесете до еднородност и оформете кюфтенцата.
Подредете ги в тава за печене, предварително застлана с домакинска хартия. Поръсете със зехтин.
Сложете кюфтенцата в предварително загрята фурна на 200 градуса и изпечете до златист загар.
Малко преди готовност, поръсете картофените кюфтета с настърган кашкавал и допечете до разтопяването на кашкавала.
Картофените кюфтета с шунка и топено сирене на фурна са готови.