Дребни сладки с тиква

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Дребни сладки с тиква
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Размерът няма значение казват, но ние си знаем, че дребните сладки с тиква са най-вкусните"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • пюре от тиква - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 6 с.л.
  • сироп от агаве - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • уиски - 1 с.л.
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • за крема
  • крем за мазане - 100 г /или рикота/
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • пюре от тиква - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се или се изпича тиквата, нарязана на парчета. Ако е сварена, отцедете през гевгир и после пасирайте тиквата. Отделя се за крем 1/2 ч.ч., а другата част - една пълна чаша ще се ползва за тестото.

Смесват се в купа една чаша пюре от тиква, заедно с олиото, захарта, сироп агаве, лъжица уиски или коняк, яйцето и ванилия.

Разбийте с миксер на ниски обороти. Пресейте брашното с бакпулвера и содата и го добавете.

Сместа се сипва в пош или фуния от готварска хартия с отрязан 1 см. от върха. В тава, застлана с хартия за печене, с поша се шприцова около супена лъжица от сместа, като с ръка бързо се отрязва с ножица тестото. Така става бързо и лесно и ще се получат бисквити, почти еднакви по големина.

Пекат се в загрята фурна за 10 минути на 180 градуса. Изпечените бисквити се изваждат в поднос и веднага се зарежда втората порция върху същата хартия. Така, изпечени на два пъти, ще се получат около 60 броя.

За да приготвим крема, маслото с пудрата захар се разбива много добре. Прибавя се пюрето и кремът за мазане /рикота или маскарпоне/, това е по желание и се ароматизира с ванилия.

Изпечените бисквити се слепват по две с по 1 ч.л. крем. Стават меки, леки и много вкусни слепени бисквити.

Ако ви допада съчетанието на тиквата с канела, може да сложите и по щипка канела и джинджифил в тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: