Начин на приготвяне
Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.
Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.
Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа за ореховките. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.
Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго.
Печем ореховките в умерена фурна до порозовяване в умерена фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Коментари
Рецептата е страхотна,благодаря,че я споделихте с нас! Определено ще я приготвям отново и отново :)