Сусамки със солен карамел

14/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър374111
"Солен карамел за онези, които смело съчетават вкусове, текстури и аромати "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо879
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • сусам - 100 г бял и черен
  • слънчогледови семки - 30 г (белени)
  • фъстъци - 50 г
  • орехи - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накълцайте орехите. Сложете ги в сух тиган, добавете сусама и изпечете ядките за 2-3 минути. Разбърквайте непрекъснато, за да не изгорят.

Пригответе карамела, като изсипете захарта в съд с дебело дъно. Добавете супена лъжица вода и маслото. Оставете сместа да се карамелизира, без да бъркате.

Когато карамелът придобие желания от вас цвят, дръпнете съда от котлона и добавете морска сол.

Изсипете запечените ядки вътре. Добавете черния и белия сусам и разбъркайте.

Застелете тавичка с лист хартия за печене. Изсипете сместа върху хартията и разстелете добре.

След като се охлади начупете сусамките на парчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар